Soiuri și avantaje ale tencuielii decorative

Pentru început, să evidențiem două tipuri de tencuieli decorative în funcție de compoziția lor:

Mineral. Are la bază nisip și ciment, dar există umpluturi și modificatori. Ele pot fi texturate și netede pentru diferite efecte. Pentru preț, astfel de compoziții de tencuială sunt cele mai accesibile, în timp ce acoperirea este suficient de puternică și de încredere.
Polimer. Silicat, silicon, acrilic. Primele sunt folosite pe fațade, celelalte două tipuri sunt folosite în interior. Tencuielile polimerice sunt mai scumpe, dar de obicei nu trebuie vopsite suplimentar, spre deosebire de cele din ciment, acestea sunt colorate.

Decorarea pereților cu tencuială decorativă rămâne o alegere populară din mai multe motive:

Decorul este exclusivist, unic. Chiar și în cazul utilizării tencuielilor complet identice în compoziție, acoperirea se va dovedi a fi diferită. Nu există tencuieli venețiene identice, „miel”, dune, „gândac de scoarță”. Din punct de vedere al esteticii, puteți alege opțiuni complet diferite - vederea va fi întotdeauna prezentabilă și costisitoare.
Durată lungă de viață. Chiar și pe coridoare și holuri, pe un șorț de bucătărie - în zonele cu încărcare mare și utilizare activă - tencuiala decorativă, atât ciment, cât și polimer, servește ani de zile. Decorul nu se teme de schimbările de temperatură, nu se va deteriora în timpul iernii într-o cabană de vară neîncălzită.
Compozițiile de polimer și ciment nu se tem de apă. Puteți finisa pereții din baie fără teamă. Adevărat, compozițiile finite au astfel de proprietăți, al căror ambalaj indică faptul că sunt rezistente la umiditate. Restul trebuie protejat suplimentar cu ceară.
Putere. Mulți proprietari de case și apartamente aleg tencuieli decorative pentru a împiedica animalele de companie să strice pereții. Ghearele de ipsos nu sunt groaznice. Dacă stratul de acoperire se murdărește în timp, acesta poate fi revopsit. Și dacă peretele este acoperit cu lac deasupra - spălați-l.
Versatilitate. Puteți aplica compoziția decorativă pe monolit de beton, cărămidă și tencuială brută. Chiar și pe plăcile de placare, de exemplu, în casele cu cadru, se găsesc și tencuieli decorative.

Site-ul nostru folosește cookie-uri, puteți citi mai multe despre ele - aici . Și aici puteți citi despre politica de confidențialitate.

OK
Trimite
076 770 770